Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 5 |
|
|
Použité suroviny receptu Zeleninový základ pod svíčkovou:
1 kg mrkve
| 0,5 kg petržele
| 0,7 kg celeru
| 0,5 cibule
| 5 lžic soli
| 7 lžic octa
| 1 lžička nového koření
| 1,5 lžičky mletého pepře
| bobkový list
| trochu vody na podlití
Postup přípravy receptu Zeleninový základ pod svíčkovou:
Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky nebo umeleme na masovém strojku. Dáme do kastrolu podlijeme vodou, přidáme koření, cukr, sůl a ocet a uvaříme doměkka. Necháme vychladnout a rozmixujeme. Hmotu znovu vaříme až do zhoustnutí. Mírně vychladlé plníme do skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme při teplotě 90°C asi tak 20 minut. Nebo ještě můžeme před plněním hmotu přepasírovat a pak zavíčkovat a zavařit. Tato úprava směsi se mě osvědčila, protože se svíčkovou už není taková práce při pasírování hotové omáčky.
Fotky receptu Zeleninový základ pod svíčkovou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!