8 větších porcí kapra
| 3 zelené papriky
| půl kila rajčat
| 2 větší cibule
| 1 citrón
| 250 g hladké mouky
| půl pytlíčku sladké papriky
| 4 bobkové listy
| 6 kuliček nového koření
| špetka tymiánu
| sůl
| 8 stroužků česneku
| olej
Postup přípravy receptu Zelenkův kapr:
Porce kapra osolíme a obalíme v hladké mouce s paprikou. Na pánvi rozpálíme olej, naklademe obalené porce kapra a z obou stran zprudka krátce opečeme a přendáme do zapékací mísy. Na pánev do oleje vsypeme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět, přidáme nové koření, bobkový list a tymián, česnek, nakrájené papriky a necháme podusit. Až paprika změkne, přidáme na pánev na kolečka nakrájená rajčata a ještě chvilku podusíme. Podušenou zeleninovou směs nasypeme na porce kapra v zapékací míse a navrch poklademe plátky citrónu a vše dáme prohřát (zapéct) do trouby. Podáváme s vařenými brambory, popřípadě jen s chlebem. K pití je doporučeno bílé víno.
Fotky receptu Zelenkův kapr:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!