1,5 l silného krůtího nebo kuřecího vývaru
| 1/2 hlávky sladkého zelí nebo 1 menší hlávka
| 3 větší brambory
| 1/2 lžičky pálivé papriky
| 2 lžičky sladké papriky
| 2 gulášové kostky
| 2 hrstě hub (mohou být i sušené)
| kmín
| 3 bobkové listy sůl
| 100 g cihly
| 1 cibule
| troška oleje pod cibulku
Postup přípravy receptu Zelná pálivka:
Na olej dáme pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Na ni dáme papriky a gulášové kostky, pokrájené zelí, přidáme houby a zalijeme vývarem. Do něho přidáme nahrubo nastrouhané brambory, bobkový list a kmín a necháme vařit do měkka. Když je zelí měkké, dosolíme. Na talíři posypeme nastrouhaným sýrem.
Fotky receptu Zelná pálivka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!