Použité suroviny receptu Zelná polévka s hříbky, uzeným masem a klobásou:
750 g zelí kysané
| 2,5k g vývar z vepřových kostí
| 150 g sádlo
| 200 g mouka hl.
| 100 g cibule
| 5 g kmín
| 20 g česnek
| 2 g bobkový list
| 600 g brambory
| 50 g hříbky
| 150 g klobása
| 150 g uzená plec
| 30 g sůl
| 500 ml smetana zakysaná
| 25 g petrželová nať
Postup přípravy receptu Zelná polévka s hříbky, uzeným masem a klobásou:
Zelí překrájíme a dáme vařit. Přidáme vývar, bobkový list, na kostičky nakrájené brambory a sušené hříbky. Přidáme i pokrájenou klobásu a uzené maso. Ze sádla, mouky cibule a papriky připravíme zasmášku. Tuto smícháme s kyselou smetanou a přidáme do vařící polévky. Hotovou polévku zjemníme smetanou.
Polévka je světlá. Bílá po použití smetany.
Lze při přidat i sušenou mletou papriku.
Fotky receptu Zelná polévka s hříbky, uzeným masem a klobásou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!