Postup přípravy receptu Zelnačka s masovými knedlíčky:
Zelí očistíme, nakrájíme na tenké nudličky, omyjeme a necháme okapat. Brambory oloupáme, opláchneme a nakrájíme kostky. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme pokrájené, okapané ranné zelí, brambory, sůl, pepř, mírně orestujeme a zalijeme zeleninovým vývarem. Pod pokličkou vaříme zvolna asi 40 minut. Mezitím si připravíme masové knedlíčky. Housku namočíme do mléka a přebytečnou tekutinu vymačkáme. Do mísy vložíme mleté maso, přidáme vejce, sůl, pepř, se solí utřený česnek, nakrájenou petrželku, špetku muškátového květu, najemno pokrájenou cibuli, rozdrobenou housku a vše řádně promísíme. Pokud se nám zdá hmota řídká přidáme trochu strouhanky. Z vytvořené hmoty utvoříme knedlíčky a přidáme je i se šťávou a pokrájenými rajčaty z konzervy do bramborovo-zelného základu. Polévku dochutíme a vaříme ještě dalších 10 minut. Při podávání, na talíři zdobíme kysanou smetanou posypanou bylinkami.