Postup přípravy receptu Zelňačka s paprikou :
V kastrolu na rozpáleném sádle necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli, zaprášíme sladkou paprikou, hladkou moukou, zamícháme a červenou cibulovou jíšku zalijeme vývarem z uzených žeber. Poté přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme (opatrně se solí, neboť používáme vývar z uzených žeber), opepříme a povaříme (je možné přidat kostku masoxu). Až jsou brambory skoro měkké přidáme k nim pokrájené kyselé zelí, které neoplachujeme, aby zůstala ta dobrá kyselá chuť i v polévce. Opět necháme povařit, nakonec přidáme nakrájené maso z obraných a uvařených žeber, z nichž jsme použili vývar, dochutíme špetkou provensálského koření, majoránkou a petrželí. Zelňačku s paprikou podáváme s chlebem.