Použité suroviny receptu Zelňačka s uzeným tempehem:
1/4 hlávky bílého zelí
| hrnek kysaného zelí
| 1 l vývaru nebo vody
| 4 lžíce sezamového oleje
| 1 cibule nakrájená najemno
| cca 200 g uzeného tempehu
| 100 - 150 ml sójové smetany
| lžička kmínu
| lžička sladké papriky
| 2 - 3 bobkové listy
| 4 - 5 lžic hladké špaldové mouky
Postup přípravy receptu Zelňačka s uzeným tempehem:
Na rozehřátém oleji ve velkém hrnci orestujte cibuli, uzený tempeh pokrájený na větší kostky a koření. Sladkou papriku restujte jen krátce, aby nezhořkla. Přisypte mouku a krátce ji opražte. Nakonec přidejte zelí, dobře osolte a vše zalijte vývarem nebo horkou vodou.
Fotky receptu Zelňačka s uzeným tempehem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!