Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Zelňačka s uzeným tempehem:
1/4 hlávky bílého zelí
| hrnek kysaného zelí
| 4 lžíce sezamového oleje
| 1 cibule nakrájená najemno
| cca 200 g uzeného tempehu
| kedlubny, tuřín nebo 2 brambory
| cca 100 - 150 ml sójové smetany
| lžička kmínu
| lžička sladké papriky
| 2 - 3 ks bobkového listu
| 4 - 5 lžic hladké špaldové celozrnné mouky
| 1 l vývaru nebo vody
Postup přípravy receptu Zelňačka s uzeným tempehem:
Na rozehřátém oleji ve velkém hrnci orestujte cibuli, uzený tempeh pokrájený na větší kostky a koření. Sladkou papriku restujte jen krátce, aby nezhořkla. Přisypte mouku a krátce ji opražte. Nakonec přidejte zelí (nebo polovinu kysaného), dobře osolte a vše zalijte vývarem nebo horkou vodou. Vařte cca 15 - 20 minut nebo dokud zelí nezměkne. Pokud máte rádi brambory, přidejte je nakrájené na kostky v průběhu vaření a uvařte v polévce. Pokud jíte brambory často, je vhodné je nahradit jinou zeleninou, například kouskem kedlubny nebo tuřínu. Když máte zeleninu měkkou, odstavte polévku z ohně a vmíchejte kysané zelí a polévku zjemněte sójovou smetanou. Občas můžete ozdobit osmaženou cibulkou. Pokud se vám polévka zdá málo kyselá, přidejte šťávu z kysaného zelí.
Fotky receptu Zelňačka s uzeným tempehem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!