Postup přípravy receptu Zelné listy plněné masem a zázvorem:
Zelí ponoříme do vroucí vody, 15 min vaříme. Hlávku vyjmeme, rozbalíme 8 listů a odkrojíme je od košťálu. Skrojíme silná žebra a necháme vychladnout. Housku nakrájíme na kostičky a pokropíme ji smetanou. Opereme petrželku, otrháme lístky a nasekáme ji. Oloupeme cibuli se zázvorem a spolu s porkem je nakrájíme na kostičky. K mletému masu přidáme housku, cibuli, zázvor, petrželku, vejce a 1/3 porku. Ochutíme a promícháme. Vždy dva listy položíme na sebe a rozdělíme na ně náplň. Pevně zavineme a sepneme párátkem. Závitky opačeme na oleji, přidáme zbylý porek, zalijeme vývarem a dusíme asi 15 min. Podáváme s vařenými bramborami.