Použité suroviny receptu Zelné závitky játry a masem:
200 ml hovězího vývaru
| 3 lžíce másla
| 2 lžíce hotové jíšky
| 3 lžíce oleje
| 8 zelných listů
| náplň
| 12 plátků slaniny
| 200 g vepř. jater
| 300 g mletého masa
| 2 malé cibule
| majoránka
| sůl
| vegeta
Postup přípravy receptu Zelné závitky játry a masem:
Listy krátce povaříme.
Játra nasekáme na drobné kostičky. Smícháme je s mletým masem, solí a špetkou vegety a majoránky. Na každý plátek zelného listu dáme plátek slaniny a masovou směs. Listy svineme do závitků.
Zbylé plátky slaniny nakrájíme na nudličky. Cibule oloupeme a nasekáme najemno. V kastrolu rozehřejeme olej s máslem a vsypeme slaninu a orestujeme ji. Pak přidáme cibuli a společně restujeme, až je cibule zlatavá. Vložíme závitky, zalijeme je vývarem, přiklopíme a dusíme asi 25 - 35 minut. Pak zelné závitky vyjmeme.
Omáčku zahustíme světlou hotovou jíškou a krátce povaříme. Vložíme zpět do omáčky ohřát závitky.
Fotky receptu Zelné závitky játry a masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!