Postup přípravy receptu Zelné závitky s masem, klobásou a rajčaty:
Mleté maso smícháme s petrželkou, pokrájenou cibulí, solí, pepřem, lžičkou saturejky nebo špetkou tymiánu, lžící sekané celerové natě, rýží a vejcem. Prohněteme.
Zelnou hlávku rozebereme a listy krátce povaříme ve slané vodě. Do listů dáme náplň a zabalíme malé závitky.
Pekáč vymažeme olejem, pokryjeme pokrájenými zbytky zelí, přidáme vrstvu závitků, posypeme rozsekanými cibulemi a česnekem, čtverečky slaniny a kolečky klobásy. Vrstvy opakujeme, navrch dáme nakrájená rajčata, zalijeme vínem nebo vývarem. Povrch přikryjeme několika zelnými listy a pomalu zapékáme asi hodinu a půl. Před koncem můžeme přelít bílým jogurtem rozšlehaným s koprem.
Podáváme s bílým chlebem nebo rýží.