Použité suroviny receptu Zelné závitky s mletým masem:
1/2 šálku rýže
| 1 cibule
| 10 plátků anglické slaniny
| 1/2 hlávky zelí
| 250 g mletého masa
| 2 stroužky česneku
| sůl
| tymián
| pepř
| mletá sladká a pálivá paprika
| tuk na vymazání
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Zelné závitky s mletým masem:
Zelí omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Vařené zelí scedíme, necháme okapat. V druhém hrnci uvaříme do poloměkka rýži, tak jak jsme zvyklí. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli a česnek zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme maso. Ochutíme kořením a solí, přidáme rýži a dusíme doměkka. Zelí rozebereme na listy. Každý list naplníme masovou směsí a svineme. Z vrchu omotáme plátkem slaniny. Vložíme do vymazané zapékací misky, těsně vedle sebe, aby se zelné závitky s mletým masem nerozpadly. Pečeme na 200 °C asi 15 minut. Hotové zelné závitky s mletým masem podáváme s rýží.
Fotky receptu Zelné závitky s mletým masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!