Postup přípravy receptu Zelné závitky s rýží a omáčkou:
Rýži uvaříme podle návodu. Cibuli a česnek drobně nakrájíme a osmahneme na oleji. Do rýže vmícháme všechny oříšky, sůl a koriandr. Osm listů zelí spaříme v osolené vodě, silné řapíky naplocho seřízneme. Rýži rozdělíme na zelné listy, stočíme je a zajistíme párátky. Závitky ze všech stran opečeme na 1,5 lžíci másla. Feferonky zbavíme semeníků
a lusky drobně posekáme. Na zbylém másle je osmahneme, přidáme vývar, smetanu a povaříme, dokud omáčka nezhoustne.
Závitky vložíme do zapékací mísy, přelijeme omáčkou a pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200°C. Podáváme s čerstvým chlebem nebo bagetou.