Použité suroviny receptu Žemlovka s citronovým tvarohem:
2 tvarohu bez tuku ve vaničce
| 2 šálky mléka
| 6 housek
| 1 citron
| 4 lžíce cukru
| 3 vejce
| tuk na vymazání
| strouhanka
Postup přípravy receptu Žemlovka s citronovým tvarohem:
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Pekáč na žemlovku důkladně vymažeme a vysypeme.
Tvaroh vymícháme se žloutky, cukrem a citronovou šťávou do hladké krému. Housky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem a důkladně promneme prsty. Do housek lehce vmícháme tvaroh a ušlehaný sníh z bílků.
Směs na žemlovku rozetřeme do připraveného pekáčku a ve středně vyhřáté troubě pečeme do křupava.
Upečenou žemlovku s citronovým tvarohem necháme trochu vychladnout a můžeme podávat.