Použité suroviny receptu Žemlovka s žervé a jablky :
2 a půl rohlíku
| 3 vejce
| 1 žervé
| 2 větší jablka
| 50 g čerstvého másla
| 40 g pískového cukru
| 1 vanilkový nebo skořicový cukr
| asi 1/4 l mléka
| dle potřeby: strouhanka na vysypání
Postup přípravy receptu Žemlovka s žervé a jablky :
Remosku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Tenké plátky rohlíku namočené v mléce rozprostřeme na dně, otřeme náplní ze žervé, které jsme rozmíchali s jedním vejcem a troškou cukru.
Poklademe strouhaná jablka ochucená vanilkovým nebo skořicovým cukrem a posypeme zbytkem cukru. Přikryjeme plátky rohlíků, zalijeme ve zbylém mléce rozmíchanými vejci, chvíli necháme vsáknout a pečeme asi půl hodiny.