Použité suroviny receptu Žemlovka z rýžového mléka:
2 rohlíky
| 2 jablka
| dle potřeby: rýžové mléko
| dle chuti: cukr, vanilkový cukr a rozinky
| dle potřeby: margarín
| dle potřeby: sádlo
| dle potřeby: strouhanka
Postup přípravy receptu Žemlovka z rýžového mléka:
Zapékací misku vymazat sádlem a vysypat strouhankou. Nakrájet 2 jablka na plátky na strouhátku. Nakrájet 1 rohlík na kolečka a namáčet ho v rýžovém mléku a dát do misky. Na to dát jablka, posypat cukrem a vanilkovým cukrem s rozinkami. Další vrstva je druhý rohlík namočený v rýž. mléce. Nakonec rohlíky trochu potřeme margarínem. Do vyhřáté trouby dát zapéct na 200 stupňů, odkryté. Po chvilce ještě celé znovu přelít rýž. mlékem a dopéct.