Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Ženevské kuřecí frikasé :
1 kuře o váze asi 1,3 kg
| 150 g másla
| 300 g cibule
| 700 g brambor
| 150 g hříbků
| bazalka
| rozmarýn
| 4 stroužky česneku
| 0,2 l bílého vína
| sůl a pepř
| zelená petrželka
Postup přípravy receptu Ženevské kuřecí frikasé :
Nakrájenou cibuli necháme zpěnit na 30 g másla, přidáme naporcované kuře s bazalkou a polovinu utřeného česneku. Zprudka opečeme, zalijeme vínem a dusíme. Mezitím oloupané, na kostky nakrájené brambor) uvaříme s rozmarýnem do tří čtvrtin.
Na zbývajícím másle krátce podusíme jemné nakrájené hříbky se zbytkem česneku a petrželkou a okořeníme.
Kuřecí maso naskládáme do zapékací misky, na ně rozdělíme houbovou směs a obložíme brambory. Přelijeme slávou z kuřete a gratinujeme v troubě při 190 °C asi 7-10 minut.
Fotky receptu Ženevské kuřecí frikasé :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!