Vložil: | krajka11 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 37 |
|
|
Použité suroviny receptu Zepečená zelenina s parmazánem:
1 ks lilek
| 2 ks středně velké cukety
| 2 ks cibule
| 4 ks rajčat
| 2 str. česneku
| 50 g anglická slanina (šunka), olej
| 1 ks zakysanou smetanu, hořčici
| 1 ks parmazán, strouhanku, bazalku
Postup přípravy receptu Zepečená zelenina s parmazánem:
Lilek nakrájejte na kolečka, posolte a nechte "pustit" vodu. Cibuli nakrájejte na větší kostičky. Česnek nakrájejte na plátky. Asi po půl hodině plátky lilku omyjte a nakrájejte na kostičky. Cukety nakrájejte na kostičky. Rajčata nakrájejte asi na osminky. Slaninu nakrájejte na kostičky. Do pánvičky s vyšším okrajem a rukojetí, kterou můžete vložit do trouby, dejte trochu oleje a chvíli nejprve restujte slaninu, cibuli, lilek a česnek. Pak přidejte cuketu, rajčata a nadrobno nakrájené lístky bazalky. Až je zelenina měkká, vmíchejte 6 lžic hořčice smíchaných se 3 lžicemi zakysané smetany. Strouhanku, v takovém množství, aby pokryla zeleninu, smíchejte se strouhaným parmazánem a posypte jí zeleninovou směs. Dejte zapéct do předehřáté trouby asi na 20 minut.
Fotky receptu Zepečená zelenina s parmazánem:
Fotky vložil: cudovluc