Postup přípravy receptu Zimní jablkový koláč:
Na vál dáme mouku a máslo nakrájené na vločky. Posypeme cukrem, špetkou soli, citronovou kůrou a perníkovým kořením. Přidáme vejce. Rukama těsto vypracujeme, zabalíme do folie a dáme na hodinu do lednice. Jablka oloupeme, rozpůlíme, nakrájíme na kostičky a pokapeme citronovou štávou. Jablka, nasekanou čokoládu, korintky, mandle a rum zapracujeme do těsta. Plech vyložíme papírem a na něm vyválíme z těsta plát, koláč pečeme půl hodiny při 200 C. Marcipánovou hmotu propracujeme s pomerančovou štávou a moučkou. Vyválíme z hmoty plát a vypíchneme z něj hvězdičky rúzné velikosti. Čokoládovou polevu rozpustíme ve vodní lázni a koláč ozdobíme. Nakrájíme na kousky a na každý dáme marcipánovou hvězdičku.