Použité suroviny receptu Zimní polévková zelenina:
600 g mrkve
| 300 g petržele s natí
| 1 menší celer s natí
| 1/2 menší kapusty
| 1/2 menšího květáku
| 4 velké cibule
| 4 stroužky česneku
| 1/2 kostky tuku omega
| 3 vrchované čajové lžičky soli
Postup přípravy receptu Zimní polévková zelenina:
Zeleninu očistíme, cibuli a česnek oloupeme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme na nudličky, kapustu a květák nakrájíme na přiměřené kousky. Vybereme pěkné části natí a nakrájíme. Všechno promícháme se solí. Ve velkém kastrolu rozpustíme tuk a na něj dáme zeleninu. Pro začátek můžeme mírně podlít. Dusíme na mírném ohni a pilně mícháme. Když se zmenší objem asi o 1/3, odstavíme a necháme vychladnout. Studené plníme do krabiček s víčkem a dáme zamrazit, nebo plníme do sklenic a sterilujeme. Do polévky pak používáme asi 2 polévkové lžíce zeleniny. Polévku podle chuti dosolíme.
Fotky receptu Zimní polévková zelenina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!