400 g brambor
| 300 g tuřínů
| 150 g mražených zelených fazolek
| 1 lžička olivového oleje
| 2 stroužky česneku
| 400 ml mléka
| 100 ml smetany ke šlehání
| 850 ml zeleninového vývaru
| špetka soli
Postup přípravy receptu Zimní tuřínová polévka:
V hrnci zahřejte olej a na něm zlehka osmahněte rozmačkaný česnek. Přidejte oloupaný a na kostičky nakrájený tuřín, oloupané a na kostky nakrájené brambory, přilijte mléko a vývar. Přiveďte k varu a vařte asi 15 minut.
Asi polovinu polévky potom rozmixujte a vložte zpět do hrnce, přidejte fazolky, osolte a 8 až 10 minut ještě povařte. Podávejte horké!
Fotky receptu Zimní tuřínová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!