Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Žitný chléb

fotka Žitný chléb
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 28

Použité suroviny receptu Žitný chléb:

550 g žitné celozrnné mouky jemné  | 250 g pšeničné celozrnné mouky hrubé  | 300 g pšeničné celozrnné mouky jemné  | 750 ml vlažné vody  | 80 g droždí  | 1/2 lžíce soli  | 3 lžíce octa

Postup přípravy receptu Žitný chléb:

Všechny tři druhy mouky v míse promícháme a uprostřed vytvoříme důlek, do kterého dáme rozdrobené droždí a zalijeme 200 ml vlažné vody. Droždí s vodou zamícháme a necháme 5 minut kynout. Potom přidáme zbývající vodu s octem a solí. Vypracujeme těsto a na teplém místě je necháme 1 hodinu kynout. Na pomoučněném válu těsto prohněteme. Vytvarujeme pecen chleba, který položíme na plech s pečícím papírem. Necháme kynout ještě 15 – 20 minut. Povrch potřeme slanou vodou, na plech umístíme nádobu s vodou a pečeme v předehřáté troubě 15 minut při teplotě 250 ˚C. Když začne chléb červenat, zmírníme teplotu na 140 ˚C a ještě 40 minut dopékáme. Po vyjmutí z trouby povrch chleba potřeme vodou.


Fotky receptu Žitný chléb:

Žitný chléb
Žitný chléb
Žitný chléb
Fotky vložil: pikli 
Hodnocení receptu Žitný chléb
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !