1 středně velká červená cibule - nakrájená
| 0,5 kg mrkve - nakrájená na tenké plátky
| 1 velká oranžová sladká brambora (větší kousky)
| 4 lžíce olivového oleje
| 1,5-2 l horkého zeleninového vývaru
| kus čerstvého zázvoru (ostrouhaný a nakrájený na několik větších kousků)
| bobkový list
| pepř
Postup přípravy receptu Zlatá polévka:
Ve větším kastrolu osmahneme cibuli doměkka. Přidáme mrkev a sladké brambory a smažíme 10 minut. Zalijeme vývarem, přidáme kousky zázvoru, bobkový list, přikryjeme poklicí a vaříme do změknutí zeleniny. Vylovíme kousky zázvoru a bobkový list. Opepříme a rozmixujeme ručním mixerem. Podáváme s čerstvým chlebem namazaný pomazánkovým máslem.
Fotky receptu Zlatá polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!