Použité suroviny receptu Zlaté kuře s parmezánem a česnekovou majonézou:
4 ks kuřecí prsa
| omáčka:
| dle chuti: sůl a mletý černý pepř
| 100 g krémový sýr
| 100 g majonéza
| 2 stroužky česnek
| dle chuti: čerstvá bazalka
| dle potřeby: strouhanka
| podle potřeby: rozpuštěné máslo
| těstíčko:
| dle chuti: mletý černý pepř a sůl
| 2 ks vejce
| 40 g nastrouhaný parmezán
| 4 plátky čerstvý toastový chléb
| 2 lžíce čerstvá petrželka
Postup přípravy receptu Zlaté kuře s parmezánem a česnekovou majonézou:
Maso nakrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
V misce smícháme nastrouhaný toastový chléb (čerstvý), parmezán, nadrobno nasekanou petrželku, sůl a mletý pepř.
Kousky kuřete obalíme v rozkvedlaných vejcích a v ochucené strouhance. Rozložíme je v jedné vrstvě na plech. Obalené kousky masa pokapeme rozpuštěným máslem a dáme na 20 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C.
V misce dobře promícháme majonézu se sýrem, přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř. Ještě jednou promícháme a nakonec majonézu ozdobíme lístky bazalky.
Zlaté kuře s parmezánem přeléváme na talíři česnekovou omáčkou, nebo kousky masa do dipu namáčíme.
Fotky receptu Zlaté kuře s parmezánem a česnekovou majonézou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!