Použité suroviny receptu Žloutkové rohlíčky ke kávě:
180 g hladké mouky
| 120 g másla
| 2 žloutky
| 1 lžička cukru
| 20 g droždí
| 2 lžíce mléka
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Žloutkové rohlíčky ke kávě:
Vlahé mléko osladíme, přidáme rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek.
Máslo utřeme se žloutky, osolíme, přidáme kvásek a hladkou mouku, řádně zpracujeme.
Bez vykynutí utvoříme váleček asi 4 cm v průměru a nakrájíme na dílky. Z každého dílku rukou uděláme váleček s užšími konci a na pomaštěném plechu utvoříme rohlíčky ve tvaru podkovy.
Po vykynutí je potřeme rozšlehaným bílkem s několika kapkami Couleuru (kuléru) - pálený cukr ředěný vodou a převařený.
Pečeme v předehřáté troubě. Podáváme teplé.
Fotky receptu Žloutkové rohlíčky ke kávě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!