Použité suroviny receptu Žloutkové věnečky s krémem:
krém
| 200 g másla /hery/
| 1 lžíce rumu
| 4 pudinky vanilkové
| 200 g curkru moučka
| 1 l mléka
| cukr moučka na ozdobu
| tuk
| těsto
| 300 g hl. mouky
| sůl
| 140 g tuku
| 500 ml mléka
| 10 vajec
Postup přípravy receptu Žloutkové věnečky s krémem:
Mléko s máslem a solí přivedeme k varu a stáhneme z ohně. Přidáme mouku a mícháme, dokud se nelepí na stěny hrnku. Nenecháme vystydnout a pak vmícháme vejce jedno po druhém.
Cukrářským sáčkem stříkáme na vymazaný plech věnečky a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení troubu neotvíráme.
Během pečení si připravíme krém. Z mléka a prášku svaříme pudink. Po vychladnutí přidáme máslo, které jsme vyšlehali s cukrem, přimícháme i rum.
Upečené žloutkové věnečky rozkrojíme a plníme krémem. Nakonec posypeme cukrem a podáváme.