200 g žlutého hrachu
| 1 lžíce olivového oleje
| 1 stonek řapíkatého celeru
| 1 cibule
| 750 ml kuřecího vývaru
| 500 ml vody
| 1 stroužek česneku
| 50 g vařené šunky
| 1 lžíce nasekané petrželky
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Žlutá hrášková polévka :
Hrách dáme přes noc změknout do studené vody. V kastrolu rozpálíme olej a dusíme na něm při nízké teplotě nadrobno nakrájený celer a cibuli. Hrách omyjeme, dáme okapat a přidáme do hrnce spolu s prolisovaným stroužkem česneku, šunkou nakrájenou na kostičky, vodou a vývarem. Vaříme dále pod pokličkou při mírné teplotě 45-60 minut, až bude hrách měkký. Osolíme a opepříme a ozdobíme petrželkou.
Fotky receptu Žlutá hrášková polévka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!