Použité suroviny receptu Žlutočervená polévka se šunkou:
1 l vývaru (i z kostky)
| 6-8 zralých měkkých rajčat
| 2 cibule
| 1 lžička glutasolu nebo vegety
| špetka cukru
| pepř
| špetka mletého badyánu nebo čínské směsi
| špetka pálivé papriky
| 1 lžíce tekutého polévkového koření
| 4 vejce
| 50 g šunky nebo párku
| pažitka
| petrželka nebo cibulová nať
| sůl
Postup přípravy receptu Žlutočervená polévka se šunkou:
Ve vývaru vaříme na dílky nakrájená rajčata (nejlépe oloupaná) a na kolečka nařezanou cibuli asi 10 min. Přidáme cukr, koření a ještě 5 min. vaříme. Pak přidáme glutasol, polévkové koření, drobně nakrájenou šunku nebo párek a rozbijeme celá vejce. Lehce promícháme a dál už nevaříme. Nakonec ochutíme pokrájenou zelenou natí, případně osolíme.
Fotky receptu Žlutočervená polévka se šunkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!