500 g jahod
| 300-400 ml pomerančové štávy
| 40-60 ml pomerančového likéru
| 1 pomeranč
| 200 g smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu Jahody Romanoff:
Jahody opláchneme a necháme okapat. Potom odstraníme okvětí. V hlubší misce smícháme pomerančovou štávu s likérem a vložíme do ní jahody. Při pokojové teplotě je pak necháme 30 minut marinovat. Pomeranč omyjeme a osušíme. Kůru oloupeme v tenkých proužkách a odložíme stranou. Potom pomeranč rozkrojíme, vymačkáme štávu a přidáme k jahodám. Jahody dáme do misek nebo pohárků a zalijeme štávou. Ušleháme šlehačku a upravíme ji na jahody. Navrch pak posypeme jemnými proužky pomerančové kůry.
Fotky receptu Jahody Romanoff:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!