Použité suroviny receptu Jahodový pohár se šlehačkou:
1 kg jahod
| 1 ks citron
| 1 lžíce vanilkového pudinku
| 2 lžíce javorového sirupu
| 250 ml smetany ke šlehání
| snítka máty
| jahodový sirup
Postup přípravy receptu Jahodový pohár se šlehačkou:
Asi hodinu před servírováním očistíme a omyjeme jahody. Plody osušíme, otrháme okvětní lístky a rozpůlíme. Poté pokapeme jahody javorovým sirupem a necháme odležet, aby pustily šťávu. Smetanu osladíme vanilkovým cukrem a našleháme. Jahody vyrovnáme do pohárů nebo misek (nejlépe skleněných). Omyjeme a rozpůlíme citron. Vymačkáme všechnu šťávu a 1 lžíci po kapičkách zašleháme do smetany. Postupujeme velmi pomalu, aby se šlehačka nesrazila. Zbývající šťávou přelijeme jahody. Šlehačkou naplníme cukrářský sáček a na každý pohár jí nastříkáme pořádný kopec. Opereme mátu, osušíme ji a otrháme lístky. Šlehačku přelijeme jahodovým sirupem a navrch ozdobíme lístkem máty. Jahodový pohás se šlehačkou pak hned podáváme.