600 ml mléka
| 200 ml smetany
| 200 g cukru
| 6 ks žloutků
| 40 g kakaa
| 50 g mletých oříšků
| 3 cl rumu
| 30 g opražených oříšků a mandlí
Postup přípravy receptu Pralinková zmrzlina:
Mléko, smetanu, cukr, kakao, oříšky svaříme na 80°C za stálého míchání. Pak opatrně vmícháme žloutky odstavíme z tepelného zdroje a za stáleho míchání nechame vychladnout. Do vychladlé hmoty vmícháme 15 g nahrubo nasekaných opražených lískových oříšku a 15 g hrubě nasekaných opražených mandlí a pomalu mrazíme. Před umražením přidáme ještě 3 cl dobrého rumu.
Fotky receptu Pralinková zmrzlina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!