Použité suroviny receptu Tiramisu s kiwi a čokoládovými lupínky:
na ovocnou náplň : 400 g zralého kiwi
| 150 ml vody
| 2 lžíce krupicového cukru
| na krém : 250 ml mléka
| 4 lžíce krupicového cukru
| 1/2 sáčku vanilkového cukru
| 200 g mascarpone
| 1 vanilkový cukr
| 50 ml mandlového likéru
| na dohotovení : 4 lžíce čokoládových lupínků
Postup přípravy receptu Tiramisu s kiwi a čokoládovými lupínky:
Kiwi oloupeme a nakrájíme na kousky. Do kastrůlku nalijeme vodu. Osladíme ji a přivedeme k varu. Do vroucího roztoku pak vložíme kiwi a jen velmi krátce ho povaříme. Stáhneme z plotýnky, necháme vychladnout a rozdělíme do misek. Z mléka, asi lžíce cukru a z pudinkového prášku připravíme hustý krém a za stálého míchání ho necháme vychladnout. Mascarpone (nebo žervé) rozmícháme se zbylým krupicovým cukrem, vanilkovým cukrem a s likérem. Nakonec ho zašleháme do připraveného vychladlého pudinku. Krém rozdělíme do mističek na ovoce nebo do pohárků. Vložíme je do ledničky a necháme vychladit. Jednotlivé porce tiramisu dozdobíme čokoládovými lupínky.
Fotky receptu Tiramisu s kiwi a čokoládovými lupínky: