Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Znojemský guláš:
500 g hovězí maso
| 50 g uzená slanina
| 1 lžíce sádlo
| 1 ks cibule
| 1 lžička mletá červená paprika
| 1 ks sterilovaná okurka
| 100 ml bílé víno
| sůl, pepř podle chuti
| starší chléb nebo 2 lžíce hladké mouky rozkvedlané ve studené vodě
Postup přípravy receptu Znojemský guláš:
Na drobné kostičky nakrájenou uzenou slaninu rozškvaříme, přidáme sádlo a nadrobno nasekanou cibuli, kterou necháme zpěnit. Přidáme mletou červenou papriku, na kostky nakrájené maso, pepř, osolíme a za občasného promíchání přikryté dusíme, dokud se šťáva úplně nevydusí.
Podlijeme horkou vodou a maso dusíme doměkka. Před dokončením přimícháme sterilovanou okurku nakrájenou na malé kostičky a zahustíme nastrouhaným chlebem nebo moukou rozkvedlanou ve studené vodě, povaříme asi 5 minut, přilijeme víno a ještě 5 minut povaříme.
Znojemský guláš podáváme s houskovým knedlíkem nebo vařenými těstovinami.
Fotky receptu Znojemský guláš:
Fotky vložil: Vikitorie,opice1956