Postup přípravy receptu Žraločí podkovičky na másle a bylinkách:
Postup:
1.) Koupeného mraženého žraloka - již je na podkovičky.... necháme chvilku rozmrazit.
2.) Masíčko osolíme, opepříme (pepře opravdu jen trošku), posypeme troškou sl. papriky. Vše z obou stran NĚKDO RADŠI RYBU JEŠTĚ MOUČÍ...
3.) Na pánvičce zahřejeme máslo a vložíme na něj rybu... Ze začátku pečeme z prudka, aby se rybička trošku zatáhla..... pak můžeme dát na méně, přiklopit pokličku a nechat podusit.
4.) Pak masíčko vyjmeme z pánvičky někam na talíř a na této pánvičce - na tomto použitém másle děláme česnek (nakrájený na tenká kolečka), petrželku, pažitku a pár hubených koleček pórku....
Vše chvíli ohřejeme na pánvi, ale pozor, nezapomenout míchat. Přidáme majoránku, ale jen maličko. Hned přilejeme smetanu a mícháme ingredience, dokud se nespojí. Můžeme dle chuti také osolit.
5.) Porce ryby dáme na talíře, polijeme smetanovou omáčkou a na vrch můžeme třeba našikmo nakrájené širší koužky pórku jako ozdobu. Já si k tomu dávám jen rohlík nakrájený na širší kolečka, namáčený z jedné strany do udělané smetanové omáčky a posypaný čerstvě nasekanou pažitkou....