350 g filetů z mladého žraloka (mražené)
| 250 g listového špenátu
| hrst hrozinek
| Sůl a pepř
| 2 lžíce olivového oleje
| 100 g másla
| 1 citron
| Pažitka na ozdobu
Postup přípravy receptu Žraločí závitky:
Poduste si listový špenát na česneku a másle s hrozinkami. Cca 10 minut pokud je mražený, 5 minut pokud je čerstvý, nakonec dochuťte solí a pepřem. Plátky z mladého žraloka by jste měli v našich obchodech sehnat alespoň v mraženém stavu a za přijatelnou cenu. Každý filet rozdělte na polovinu, osolte, opepřete a zabalte do něj špenát s hrozinkami. Propíchněte párátkem a poskládejte do pekáčku. Pečte 20 minut na programu s horkovzduchem na 180°C nebo na klasickém programu „horní a dolní top. těleso + ventilace“. Servírujte teplé s bramborem či netradičním bramborovým salátem.
Fotky receptu Žraločí závitky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!