Těsto:
| 4 vejce
| 200 g polohrubé mouky
| 200 g cukru krupice
| 1/2 prášku do pečiva
| 6 lžic horké vody
| Krém:
| 2 zakysané smetany
| 1 smetana ke šlehání
| 1 vanilkový cukr
| Poleva:
| 1/2 l šťávy z kompotu doplněné vodou
| 2 lžíce ovocného sirupu
| 1 vanilkový pudink
| 1 vanilkový cukr
| ovoce
Postup přípravy receptu Žravé řezy trochu jinak:
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme horkou vodu, pak mouku a nakonec sníh z bílků. Upečeme piškot na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě asi na 170 °C. Na krém ušleháme šlehačku s cukrem a přidáme kysanou smetanu. Na vychladlý piškot naneseme krém, poklademe ovocem a lžící opatrně na ovoce nanášíme teplou polevu. Na polevu uvaříme klasicky ze všech surovin pudink a mícháme, dokud částečně nevychladne. Necháme proležet nejlépe do druhého dne v chladu.
Fotky receptu Žravé řezy trochu jinak:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!