400 g hladké mouky
| 250 g tuku
| 1 polévková lžíce cukru moučka
| 1 vajíčko
| 1 žloutek
| 20 g droždí,které se rozpustí o něco méně než 1 dl mléka
| na náplň:
| 80-100 g mletých ořechů
| džem nebo marmeláda
| cukr (krystal)
| čokoládová poleva
Postup přípravy receptu Zserbó (žerbó) řezy:
1. Ze surovin zpracujeme těsto (pozor, hodně se lepí).
2. Rozdělíme na tři části a postupně vyválíme na trošce mouky na velikost menšího plechu.
3. Na plech pro pečení přeneseme plátek těsta, potřeme džemem nebo jakoukoliv marmeládou a hodně posypeme mletými ořechy a práškovým cukrem.
4. Na takto připravený povrch položíme další plátek těsta a postup opakujeme.
5. Třetím plátkem těsta moučník "přikryjeme".
6. Upečeme.
7. Po vychladnutí potřeme čokoládovou polevou podle vlastního receptu nebo zkušenosti.
Fotky receptu Zserbó (žerbó) řezy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!