Postup přípravy receptu Ztracená vejce s celerovou remuládou a petrželkou:
Salát roztrhejte na jednotlivé listy a každý talíř jimi obložte. Strouhaný celer krátce poduste, nechte vychladnout. Kudrnku omyjte a nasekejte nadrobno. V misce smíchejte zakysanou smetanu, lžíci citronové šťávy a hořčici, dobře promíchejte a pak přidejte vychladlý strouhaný celer a část nasekané petrželky. Rajčata nakrájejte na kolečkaa naskládejte je na základ z hlávkového salátu. Rozklepněte 1 vejce, přelijte do naběračky a tu pomalu vložte do vroucí vody, do níž jste přidali 2 lžíce octa. Vajíčko začne pomalu tuhnout a bílek přihrnujte zpět jinou naběračkou. Povařte každé vejce asi 3 minuty, pak je vložte na rajčatovou růžici a obložte celerovou remuládou. Posypte zbytkem sekané petrželky.