Použité suroviny receptu Ztracená vejce s kari omáčkou a bramborem:
4 vejce
| 300 g nových brambor
| petrželka
| 1 lžíce vinného octa
| omáčka
| 2 lžíce másla
| 250 ml smetany na vaření
| 1 cible
| 2 smetanové sýry
| sůl a pepř
| kari a solamyl
| bylinky
Postup přípravy receptu Ztracená vejce s kari omáčkou a bramborem:
Brambory uvaříme ve slupce. Cibuli nakrájíme najemno. Petrželku usekáme. Tavený sýr nakrájíme na malé kousky.
Na másle zvolna necháme zpěnit cibulku a přidáme nakrájený tavený sýr. Mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Potom směs ochutíme kari kořením, pepřem a zalijeme smetanou. Podle potřeby můžeme omáčku zahustit malým množství solamylu, který rozpustíme ve lžíci vody nebo naopak zředit smetanou. Nakonec vmícháme usekanou petrželku a dochutíme solí. Kari omáčku uchováme na teple.
Na pánvi přivedeme k varu osolenou a octem okyselenou vodu. Pomocí naběračky do ní vložíme rozklepnutá vejce a za mírného probublávání tekutiny, vaříme asi 4 minuty. Vejce vyjmeme a necháme okapat.
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a rozdělíme na talíře. Přidáme ztracená vejce. Na porci počítáme 2 kusy. Obložíme čerstvou zeleninou a vše zalijeme kari omáčkou. Pokrm sypeme bylinkami.
Fotky receptu Ztracená vejce s kari omáčkou a bramborem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!