250 g bílého chleba (bageta, toastový chleba, houska)
| 1/2 l mléka
| 100 g pískového cukru
| 2 sáčky vanilkového cukru
| 100 g másla
| 3 vejce
| 50 g opečených mandlových plátků
Postup přípravy receptu Ztracený chlebíček:
V hrnci ohřejte mléko a přidejte do něj všechen vanilkový a 50 g pískového cukru. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí, a potom dejte vychladnout. V hlubokém talíři rozšlehejte vidličkou vejce se zbytkem cukru. Nakrájejte chléb na cca 1,5 cm silné plátky a obě strany namočte v mléce (ale ne moc, aby nebyly rozmočené) a pak ve vejci. Na velké teflonové pánvi rozpusťte máslo a na mírném plameni opékejte plátky chleba-každou stranu 5-6 minut. Podávejte teplé, bohatě posypané mandlovými plátky.
Fotky receptu Ztracený chlebíček:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!