Postup přípravy receptu Zuzanin čokoládový koláč:
Předehřejte troubu na 180 °C (stupeň 6), na mírném plameni rozpusťte čokoládu a nechte ji vychladnout. V mixéru smíchejte máslo s cukrem a postupně přidávejte vejce - každé šlehejte alespoň minutu. Snižte intenzitu mixování na minimum a opatrně přidávejte čokoládu a mouku. Mixujte tak dlouho, dokud se všechny ingredience nespojí v těsto. To nalijte na plech nebo do jakékoli dortové formy, uhlaďte povrch a dejte péct. Asi za půl hodiny by měl být koláč nadýchaný a na povrchu popraskaný. Po vychladnutí ho dejte na hodinu do ledničky, bude se vám potom lépe vyklápět z formy. Před servírováním ho nechte pár hodin při pokojové teplotě. Můžete podávat se zmrzlinou nebo se zázvorem, s lehce nasládlou šlehačkou, s pudinkovým krémem anebo ho vylepšit malinami: dno formy pokryjte tenkou vrstvou těsta, kterou posypete malinami a ty zalijete zbytkem těsta.