Použité suroviny receptu Zvěřinový guláš s pórkem:
600 g zvěřiny na guláš
| 2 červené cibule
| 100 g celeru
| 300 g pórku
| snítka tymiánu
| snítka rozmarýnu
| 3 lžíce másla
| sůl, pepř
| 300 ml vývaru ze zvěřiny
| 4 lžíce rybízového rosolu
| 4 lžíce brusinek
| 50 ml smetany
| hotová jíška
Postup přípravy receptu Zvěřinový guláš s pórkem:
Maso nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme na dílky. Celer také oloupeme a nakrájíme na kostky. Pórek očistíme a pokrájíme na kolečka. Tymián a rozmarýn opereme a lístky otrháme.
V pekáči rozehřejeme máslo, osmahneme na něm cibulku a pak na něm ze všech stran opečeme maso. Poté osolíme a opepříme. Přidáme, celer, pórek a bylinky. Po osmi minutách přilijeme vývar a na volném ohni zvolna dusíme 90 minut.
Krátce před koncem dušení vmícháme rybízový rosol a brusinky. Podle potřeby ještě osolíme a opepříme. Přidáme smetanu, necháme ji přejít varem a omáčku zahustíme jíškou. Guláš podáváme s houskovými knedlíky. Zdobíme bylinkami.