Použité suroviny receptu Zvěřinový vývar s vaječnou sedlinou:
400 g odřezků zvěřiny
| 750 g zvěřinových kostí
| 2 lžíce másla
| 2 mrkve
| 1 cibule
| 3 zrnka pepře
| 2 stroužky česneku
| 2 jalovčinky
| několik snítek tymiánu a rozmarýnu
| dle chuti: sůl a pepř
| 250 ml mléka
| 4 vejce
| 4 listy salátu
Postup přípravy receptu Zvěřinový vývar s vaječnou sedlinou:
1. Zvěřinu umeleme a spolu s kostmi opečeme na másle. Přidáme očištěnou, nahrubo nakrájenou mrkev a cibuli a osmahneme.
2. Zalijeme 2 litry vody, přidáme celý pepř, oloupaný česnek, jalovčinky a zelené bylinky a vaříme 1 a 1/2 hodiny na mírném ohni. Z povrchu sbíráme a odstraňujeme pěnu.
3. Polévku přecedíme, vývar znovu dáme na oheň a 1/4 tekutiny vyvaříme. Osolíme a opepříme.
4. Vejce rozšleháme v mléce a osolíme. Naplníme do mrazícího sáčku a ve vroucí vodě vaříme zhruba 25 min. Sedlinu vyjmeme, nakrájíme na plátky a vypícháme různé tvary. Salát nakrájíme na jemné nudličky a s vaječnou vložkou rozložíme na hluboké talíře a zalijeme zvěřinovým vývarem.
Fotky receptu Zvěřinový vývar s vaječnou sedlinou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!