Postup přípravy receptu Zvěřinový vývar se šafránovým svítkem:
Kosti dobře opereme, dáme do hrnce s čistou vodou a solí a přivedeme k varu. Po asi patnácti minutách, kdy se na vývaru tvoří pěna a sráží se vyluhující barva (nejlépe je pěnu sbírat, jinak se srazí a klesá do vývaru), vodu vylijeme a kosti dobře opereme.
Vložíme je zpět do umytého hrnce, přidáme čistou vodu, sůl, nové koření, celý pepř, pár kuliček jalovce a kousek libečku. Přivedeme k varu a vaříme asi dvě hodiny. Na poslední půlhodinu varu přidáme polévkovou zeleninu a bobkový list. Hotový vývar slijeme přes cedník a dle potřeby dochutíme polévkovým kořením, solí a mletým pepřem.
Příprava svítku: k přípravě svítku použijeme dvě vejce, u kterých nejdříve oddělíme žloutek od bílku. Svítek připravíme jako polotuhé těsto ze žloutků, pěti polévkových lžic hrubé mouky, špetky mletého šafránu, soli, lžíce nasekané pažitky a sněhu našlehaného z bílků. Svítek připravujeme na oleji ve kterém necháme těsně před položením těsta rozpustit lžíci másla. Těsto smažíme ve vrstvě asi půl centimetru vysoké a po vychladnutí ho krájíme na tenké nudličky. Do vývaru můžeme na talíř přidat nadrobno nasekanou pažitku, bazalku nebo petrželku.