Použité suroviny receptu Kokosová roláda s čokoládovým krémem:
těsto:
| 7 bílků
| 130 g moučkového cukru
| 60 g hladké mouky
| 70 g kokosu
| krém:
| 2 menší vejce
| 60 g moučkového cukru
| 130 g másla
| 130 g 100% tuku
| 100 g hořké čokolády
| dle potřeby: kokos na posypání
| na ozdobu čokoládové lístky
Postup přípravy receptu Kokosová roláda s čokoládovým krémem:
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh,vmícháme do něj mouku a kokos. Rozetřeme na plech, vyložený pečícím papírem a pečeme na 200°C.
Necháme vychladnout.
krém:
Vejce s cukrem ušleháme do pěny přidáme po lžících rozpuštěný 100% tuk.
Máslo utřeme dohladka a po částech vešleháme vaječnou hmotu.
Čokoládu nastrouháme 50 g najemno a 50 g nahrubo a vmícháme do krému.
Korpus potřeme asi 3/4 krému a stočíme do rolády. Zbytkem potřeme povrch rolády a posypeme kokosem.
Ozdobíme čokoládovými lístky a dáme ztuhnout do chladu.
LÍSTKY si vyrábím tak že:
Natrhám drobnější lístky s výraznou strukturou,omyju je a nechám oschnout. Potom je z té výraznější strany potírám štětečkem čokoládovou polevou a dám do lednice ztuhnout. Natírám 3-4 krát.
Nakonec lístek opatrně sloupnu.
Poleva na lístky:
100 g čokolády na vaření,
50 g 100% tuku,
rozpustit v misce nad parou nebo v mikrovlnce.
Fotky receptu Kokosová roláda s čokoládovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!