Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Afelia:
700 g vepřového z kýty, bez kosti, kůže a tuku, nebo podobného
| 4 lžičky semínek koriandru
| 1/2 lžičky cukru
| 3 lžíce olivového oleje
| 2 velké cibule nakrájené na plátky
| 300 ml suchého červeného vína
| sůl, pepř
| snítka zeleného koriandru nebo pertželky
Postup přípravy receptu Afelia:
Nakrájet maso na malé kousky. Rozdrtit koriandr v hmoždíři, nebo pomlet v mlénku najemno.
Smíchat koriandr s cukrem, solí, pepřem a vemnout do kousků masa. Nechat stát až po 4 hodiny.
Předehřát troubu na 160 °C. Na vysokém ohni rozehřát 2 lžíce oleje na pánvi a naprudko na něm osmahnout maso. Přendat maso do zapékací misky.
Na pánev přidat zbytek oleje a osmažit na něm cibuli, až se začne barvit. Přilít víno, trochu soli a pepře a přivéct do varu.
Nalít směs vína s cibulí na maso a přikrýt. Péct po 1 hodinu, nebo až je maso velice měkké. Posypat čerstvým koriandrem a podávat s ohřátým chlebem, zeleným salátem, miskou oliv a zbytkem vína, chcete-li.
Fotky receptu Afelia:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!