Použité suroviny receptu Bramborové žížaly s uzeným a zelím:
1 sáček směsi na bramborové těsto
| 720 ml uvařené sladkokyselé zelí z velké sklenice
| 30-40 dkg uzeného masa
| 1 cibule
| 600 ml vody
| sůl
Postup přípravy receptu Bramborové žížaly s uzeným a zelím:
Nejprve si dáme do hrnce vařit mírně osolenou vodu. Do mísy nasypeme směsku na bramborový knedlík, zalijeme 600 ml vody, pořádně promícháme a necháme 5 minut odstát. Mezitím si dáme vařit zelí. Když se voda vaří, přes cedník na halušky nebo hrubé struhadlo promačkáme těsto do vody. Vzniknou nám "žížalky", které vaříme ještě asi 3 minutky. Pak pomocí cedníku nočky vyndáme a ještě propláchneme pod studenou vodou, aby nebyly lepkavé. V míse do nich zamícháme ochucené zelí a přidáme na kostičky osmahnuté uzené maso na cibulce. Nakonec můžeme přisolit a podávat!
Fotky receptu Bramborové žížaly s uzeným a zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!