Vložil: | Kajousek94 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Africké řezy:
400 g hladké mouky
| 250 g másla
| 1 žloutek
| 1/2 prášku do pečiva
| 3 lžíce mléka
| 2 lžíce rozpustné kávy
| 1 tvaroh
| 1 kysaná smetana
| 4 lžíce rozpuštěného másla
| 150 g moučkového cukru
| 2 lžíce kávového likéru
| 3 bílky
Postup přípravy receptu Africké řezy:
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které se nebude chytat mísy a bude dostatečně tuhé. Třetinu těsta odebereme a dáme do mrazáku asi na půl hodky ztuhnout. Zbylou část rozprostřeme na pekáč, který jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou.
Než těsto v mrazáku ztuhne, připravíme si tvarohovou náplň: Rozmícháme dohladka tvaroh, kelímek kysané smetany, rozpuštěné máslo a cukr. Přidáme tuhý sníh ze tří bílků a špetku soli a nakonec vmícháme kávový likér.
Náplň rovnoměrně rozetřeme na těsto a na povrch nastrouháme těsto z mrazáku.
Pečeme v rozehřáté troubě asi dvacet minut.
Fotky receptu Africké řezy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!