Použité suroviny receptu Aljašská treska v pivním těstíčku:
600 g aljašské tresky
| 1 ks vejce
| světlé pivo
| 60 g hladké mouky
| citron
| sůl
| olej
| OMÁČKA
| 200 g majonézy
| 200 g zakysané smetany
| 60 g čerstvého kopru
| citron
| cukr
| sůl
| bílý pepř
Postup přípravy receptu Aljašská treska v pivním těstíčku:
Filety rozmrazíme, opláchneme, osušíme a po obou stranách osolíme. Pokapeme je citronovou šťávou. Z mouky, jednoho vejce a asi 3 lžic piva připravíme husté těstíčko. Filety v něm obalíme a prudce osmažíme v rozpáleném oleji. Podáváme se studenou koprovou omáčkou, kolečkem či měsíčkem citronu a obložené čerstvou zeleninou.
Příprava omáčky:
Všechny uvedené suroviny na omáčku promícháme (čerstvý kopr nasekáme) a omáčku necháme vychladit.
Fotky receptu Aljašská treska v pivním těstíčku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!