Postup přípravy receptu Amarettové řezy:
Marcipánovou hmotu uhněteme s moučkovým cukrem, rozdělíme ji na třetiny, a ty odděleně vyválíme na troše moučkového cukru do čtverců (asi 20x20). Změklé máslo, cukr krupici, vejce, sůl a vanilkové cukry vymícháme do krému. Mouku, Solamyl, prášek do pečiva smícháme s mlékem (kondenzovaným a polotučným) a Amarettem. 4 polévkové lžíce těsta v tenké vrstvě rozetřeme ve čtvercové dortové formě, která je vyložena pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 250 stupňů asi 4 minuty, dokud povrch těsta nezhnědně. Po té rozetřeme 3 polévkové lžíce těsta a opět asi 4 minuty pečeme do zlatohněda. Zbylé těsto po vrstvách dáváme na sebe stejným způsobem. Po 3. a 5. vrstvě vložíme 1 vrstvu rozváleného marcipánu, který potřeme těstem a pečeme. Necháme vychladnout. Připravíme si višňovou marmeládu, kterou mírně naředíme Amarettem a natřeme ji na povrch řezů a položíme na ní poslední vrstvu marcipánu. Hotové řezy rozkrájíme na 12 kousků, polejeme rozpuštěnou dortovou polevou a zasypeme cukrářskými barevnými posypky.